Rim. Foto: Kicki Nilsson

Rim. Foto: Kicki Nilsson
Foto: Kicki Nilsson

torsdag 19 augusti 2010

Vi fortsätter att kämpa för Rim!

Som många av er säkert har hört och läst i lokala medier idag har Rim Al Amirs läkare gett upp hoppet om att finna bot för hennes komplicerade sjukdomsbild.

Det nya läkarutlåtandet, som stödgruppen fick del av förra veckan, tydliggör ytterligare att Rim är så sjuk som vi vetat hela tiden. Men detta har inte på något sätt fått oss att ge upp kampen för henne. Nu, mer än någonsin måste Migrationsverket inse att utvisningen måste stoppas.

Därför är det viktigare nu än någonsin att alla som känner för Rim och hennes familj, hjälper oss att agera för att utvisningen ska stoppas! På lördag satsar vi återigen på en stor namninsamling på stan i Örebro, då 20‐30 000 människor kommer att vara på plats för helgens stora arrangemang.

Vi kommer att fortsätta att kämpa för att inget barn någonsin mer ska behöva bli behandlat som Rim blivit av Migrationsverket. Vi kommer kämpa för att paragrafen om synnerligen ömmande omständigheter ska användas i fall som detta och att Barnkonventionen efterlevs av våra svenska myndigheter.

Lyssna på stödgruppen på SR P4 - Rakt på sak 2010-08-19

/Stödgruppen för Rim