Rim. Foto: Kicki Nilsson

Rim. Foto: Kicki Nilsson
Foto: Kicki Nilsson

lördag 14 augusti 2010

Manifestationen var en fullkomlig framgång!

Peter Flack talar under manifestationen
Dagens manifestation för lilla Rim var en fullkomlig framgång. Vi samlade in 719 namnunderskrifter och över 10 000 kr, som ska gå till att hjälpa familjen med sitt uppehälle under processens gång. 


Stödgruppen för Rim vill tacka alla som deltog i manifestationen, alla talare som stod upp för Rim och alla underbara människor som hjälper oss att fortsätta kampen!

Ett stort antal talare gav uttryck för den sorg, ilska och frustration de hundratals samlade kände över Migrationsverkets beslut. De försökte klä det obegripliga i ord: att Sverige gjorde sig redo att kasta ut ett dödssjukt barn från sjukhuset, från Sverige och till en säker död.

"Jag känner inte igen mej i Sverige. I mitt hemland. Dagens Sverige är inte det Sverige som jag växte upp i."
Peter Flack, rikskänd artist och Örebroprofil Läs hela Peters tal här

Peter Flack, rikskänd artist, talade om att försöka förstå men misslyckas. Artisten Eva Eastwood, som var ledsen över att inte kunna delta på manifestationen för att hon var ute på turné, satte sina ord på print i ett hjärtskärande brev som lästes upp. Här kan du läsa hennes ord.

Deckarförfattarinnan Anna Jansson, var en annan medmänniska som talade under manifestationen tillsammans med Gunilla Orvelius, skådespelare/regissör Länsteatern, Lennart Bondeson, kommunalråd KD, Lars B Stenström, kontraktsprost och kyrkoherde OP församling, Ylva Wessman, kommunfullmäktige V, Imam Sheikh Mohammad Saleh, Örebro moské, Gudrun Skånberg, Rädda Barnen, Gabriella Blomberg, kommunalråd MP, Hasse Arvidsson, författare, Najim Al Ghanas, Carina Dahl, kommunalråd S, Sören Perder, Frikyrkorna och Niclas Persson, Grön Ungdom.

Meddelande från Rasmus Persson, kommunalråd C, lästes upp och stödgruppen hälsade från flera personer som velat delta i manifestationen men inte haft möjlighet, bland andra: Eva Ahremalm, skådespelare, Per Gahrton, fd språkrör för Miljöpartiet, Lill Lindfors, artist, Tommy Bagari, musiker, Malin Berg, skådespelare, Tomas Danielsson (stressdoktorn), Tomas Jennebo, känd profil från lokalradion, Mikael Ramel, musiker, Maria Johansson, sångerska,

Manifestationen avslutades med ett brev från Rims mamma, Manal El Banna, som lästes upp både på arabiska och svenska. Här kan du läsa Manals brev.

Vi i stödgruppen kände hopp och tilltro till människan när vi såg alla som samlats för att stötta lilla Rim. Unga som gamla, muslimer som kristna, vänsterpartister som kristdemokrater. Det visar att det här handlar om medmänsklighet, inte om politik, paragrafer och principer. Och medmänskligheten måste vinna!

Missade du manifestationen?

Då kan du skriva under namninsamlingen här: http://www.namninsamling.com/Stod_Rim

Namninsamlingen kommer att pågå t o m 15 september, både via papperslistor och på webben och vi räknar med att samla in ca 10 000 namn, som vi kommer att överlämna till Migrationsverket.